2014. március 26., szerda

SZAVAZÁS



Miután minden történetünk felkerült, elérkezett a pillanat, amit valamennyien vártunk. Mostantól 14 napon keresztül lehet szavazni a történetekre. A szavazás március 26.-án indul és április 9.-én éjfélkor zárul le! Az ezután beérkezett pontszámokat nem tudjuk figyelembe venni!

A szavazatotokat a TÖRTÉNETEK UTÁN található MEGJEGYZÉS RÉSZBE tudjátok majd leírni, ahova már eddig is véleményezhettetek! Minden novella végéhez oda fogjuk tenni a legfontosabb szempontokat, hogy ha esetleg elbizonytalanodnátok, akkor bármikor rá tudjatok pillantani, és ne kelljen mindig visszatérni ehhez a bejegyzéshez.
- Tudjuk, hogy eredetileg kérdőíves szavazást hirdettünk meg, de miután ezzel kapcsolatban akadtak fenntartások, úgy döntöttünk, hogy a "szokásos" megoldásnál maradunk. -

A szavazatok alapján fogjuk eldönteni ki lesz a játékunk győztese. Kérjük, hogy legjobb belátásod szerint pontozz! Szeretnénk, ha mindenki  tekintetbe venné az írókat, őszintén adná le a szavazatát, hogy a lehető legpontosabb eredményt kaphassuk!

A szavazat elfogadásához minimum 7 történetet értékelned kell a 19 alkotásból, amit a kihíváson olvashattatok. Természetesen az lenne a legjobb, ha mindenkit lepontoznátok!
De, aki 7 történetnél kevesebbre adja le a voksát, annak a szavazatát nem fogjuk figyelembe venni!

KÉRJÜK CSAK AZOKAT A TÖRTÉNETEKET PONTOZD, AMIKET TÉNYLEGESEN EL IS OLVASTÁL!!!

Minden kategóriában 0-5-ig adhattok pontokat. Nincsenek fél pontok!

Az alábbi szempontok alapján kell gorcső alá vennetek a történeteket:
- stílus (max. 5 pont)
- kulcsok felhasználása (max. 25 pont - minden kulcsra max. 5 pont adható)
  karakter, helyszín, varázstárgy, fogalom, titkos kulcs
- cselekmény (max. 5 pont)
- szereplők (max. 5 pont)
- személyes vélemény (max. 5 pont)
Kérjük, legalább egy rövid (1-2 mondatnyi) szöveges magyarázatot fűzzetek a pontokhoz, hogy az írók láthassák, mire kapták az adott pontszámot!
A hozzászólásba másold be, a kategóriákat, és írd oda a pontszámaidat.



FIGYELEM!


 - Aki leadja a szavazatát, automatikusan elfogadja az általunk támasztott pontozási feltételeket!
- Minden szavazónak meg kell adnia a fandomban íróként vagy olvasóként használt nevét. Ha nem vagy sem író, sem rendszeres olvasó, akkor a rendes polgári nevedet írd be a megadott helyre!
- A szavazat csak akkor érvényes, ha az adott történetet minden szempontból lepontoztad! 
- Aki nem pontoz le legalább 7 történetet, annak nem fogadjuk el a szavazatát! 
- Aki hibásan, vagy hiányosan tölti ki a pontozáshoz szükséges sablont, annak a szavazata érvénytelenné válik!  



Sablon
Minden kategóriában maximum 5 pont adható! Az összes kategóriát ki kell tölteni

Stílus  -0-5 pont

Kulcsok felhasználása
Az öt kulcsra maximálisan 25 pontot lehet adni együttesen!

karakter - 0-5 pont
helyszín - 0-5 pont
varázstárgy - 0-5 pont
fogalom - 0-5 pont
titkos kulcs - 0-5 pont

Cselekmény - 0-5 pont

Szereplők  - 0-5 pont

Szubjektív vélemény  - 0-5 pont



Köszönjük, hogy szavaztál!

21 megjegyzés:

Taci írta...

Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy mi van akkor, ha lesz olyan történet, amire 2-en szavaznak, és lesz olyan, amire 20-an? De összességében mégis a másiknak lennének jobb az átlagpontjai? :D Jó, talán nem lesz ilyen, csak nagy matekos lévén, ezen agyalok. xD

Unknown írta...

Szia!

Akinek több pontja lesz az fog nyerni. :) Bár ez gondolom világos volt. Nem tettük kötelezővé, hogy minden történetet pontozzatok, mert ha van olyan, ami egyáltalán nem tetszik, vagy nem volt idő az elolvasására, attól még a többit le lehet pontozni.
Valószínű, hogy lesz olyan történet amit sokan pontoznak majd, és lesz olyan is, amit kevesebben. Ezt az írók is tudják, és tudomásul vették a szabályokat.

Névtelen írta...

Sziasztok!

Nem értem a pontozási szempontokat, mert ez alapján ha valaki unalmas stílusban, kaotikus cselekményszálakkal, OOC szereplőkkel, viszont max pontokat érő kulcsokkal ír történetet, akkor simán lenyomja azt, aki tökéletesen felépített történetet hozott, élvezetes stílusban, könyvhű szereplőkkel, viszont a kulcsfelhasználásai nem lettek tökéletesek. o.O Ezt így hogy? (25 pontot érnek a kulcsok összesen, a többi szempont megcsak 20-at.. alap matek... :/)

Üdv, csipy

Unknown írta...

Szia!

Ha valaki kaotikus cselekményszállal, és OOC szereplőkkel stb. írt, az illető valószínűleg a kulcsokat sem használta fel rendesen.
Nem szabtuk meg, hogy ilyen vagy olyan legyen a cselekmény, csak a kulcsokat adtuk meg. És nem fogunk beleszólni, hogy az olvasók hogyan pontoznak! Mindenkitől őszinte véleményt kértünk, ha valaki azt gondolja, hogy egy adott történet annyira jó volt, hogy mindenre max. pontot ad neki, akkor nem vitatkozhatunk vele.

Úgy véljük, hogy az összes szempontra megadott maximum 5 pont optimális. De itt a lehetőség, hogy változtass az álláson, ha úgy érzed, hogy valaki jobb volt másnál, mégis kevesebb pontot kapott eddig.

Névtelen írta...

Igazságtalannak tartom a pont számítást, pláne annak tükrében hogy van olyan sztori amit csak ketten pontoztak és van olyan amit 6-8 ember is. Ez így nem fair. Kicsit sem.

Névtelen írta...

Nah jó. Elolvastam jó pár történetet és a pofám leszakad (tisztelet a kivételnek! de pontozni én sem fogok mondom is miért nem)

Ezt most komolyan gondoljátok? A ti verziótok szerint, ha valaki kap 40 szavazatot a történetéhez, ami mindenhol 1-2 pontos (vagyis pocsékul írta meg) de a többihez csak 2-3 szav. jön viszont azok max pontok, az nem nyer? Csak mert a szar történet már bocs, több pontot kapott (összekaparta a 1-2 pontokból a magas összpontot) ezért viszi a pálmát? Nevetséges :D szomorú, hogy azzal magyarázzátok h ez a szabály. Ez egy ROSSZ szabály, igazságtalan, elkeserítő.

Az meg külön vicc h engeditek a versenyzőknek reklámoztatni a szavazást biztos tiszta pontozás lesz főleg h már most vannak történetek amikhez aránytalanul sok komment érkezett a többihez képest.

HAHÓ !!!!!Ha nincsenek csapatok, mindegyik történetet végig kellene pontoznia a szavazónak, így lenne fair de hát……..!!!!!!

Már hallottam rólatok hát hajrá nyerjen a csókos történet, örülök h végül nem jelentkeztem a kihívásotokra.
Az írókat sajnálom h feleslegesen dolgoztak.

Emeey

Névtelen írta...

Remélem nem törlitek ezt a hozzászólást mert bírálja a helyesírást, de az nem fanfom hanem fandom. Ezer bocs hogy mertem érte szólni.

Luca

Névtelen írta...

Emeey, ez az egész kihívás egy vicc, nem csak a pontozás.Szánalom.
Meg az is milyen már hogy nem kell regizni a pontozáshoz?Ez most komoly????
Így akár az írók is pontozhatják magukat név nélkül.Ennyit a tiszta versenyről.
Közröhej!!!!

Unknown írta...

Kedves Névtelen!

Ha úgy érzed, van olyan történet, ami több pontot érdemelne, és még nem kapta meg, akkor azt könnyedén orvosolhatod azzal, hogy szavazol.

Unknown írta...

Kedves Emeey!


Figyelembe vettük azt, hogy a kihíváson nem egy bizonyos párosítás, hanem több variáció szerepelt. Nem mindenki kedveli a Harry/Hermione története, ezért úgy gondoltuk nem fogjuk kötelezni rá, hogy mindenképpen lepontozza, ha nem szeretné.

Természetesen mi is örülnénk neki, ha mindenki mindent lepontozna, de, ha nem kíván élni a lehetőséggel, akkor nem fogjuk kierőszakolni belőle. Amennyiben szeretnél változtatni az álláson, szavazz azokra a történetekre, amik tetszettek. Bár jelezted, hogy nem fogsz. Ha meggondolnád magad, akkor visszavárunk!

Azt sajnos nem tudjuk ki, és hogyan reklámozta a szavazást, mert nem állt módunkban 19 ember után nyomozni. Panaszodat tudomásul vettük, bár jobb lett volna, ha aggályaidról a szavazás indulásakor, értesítesz minket.
Sajnáljuk, hogy ekkora dühöt váltott ki belőled a játékunk.

Unknown írta...

Kedves Luca!

Nem vettük észre az elírást, köszönjük, hogy felhívtad rá a figyelmünket!
Máris kijavítjuk!

Unknown írta...

Emeey, hallottál már az átlagszámításról? (Általános iskolai, ha jól emlékszem, negyedik osztályos tananyag: összeadod az egyes értékeket (jelen esetben a pontszámokat), majd elosztod annyival, ahány számot összeadtál.) Tuti biztos, hogy így fognak pontot számítani. Szóval nem számít, hogy a gyengébb történet kap negyven szavazatot, egyenként1-2 ponttal, az ötcsillagos történet pedig csak egyet-kettőt maximális pontszámmal, az ötcsillagos történet fog nyerni, mivel magasabb az átlaga.
Mi, az írók, vállaltuk, hogy ilyen pontozási rendszer mellett is megírjuk és engedjük publikálni a történetünket, szóval itt csak nekünk lenne jogunk reklamálni (érdekes módon egyikünk sem tette).
Nem tudom, sikerült-e bejelentkeznem, de ha nem, akkor nagybetűkkel ideírom a nevemet:ZSUZSANNA1987.

Unknown írta...

Kedves Névtelen!

Tapasztalataink szerint, a regisztráció nem gátolja meg a csalni vágyókat abban, hogy véghez vigyék akaratukat! Ezért nem tartottuk szükségesnek.

Névtelen írta...

Zsuzsanna1987: Olvass fentebb hallod :D Az első commentben említve volt h átlagolni kellene. Aztán nézd meg a választ mi lett rá. Ennyit erről.

Hermione: ne haragudj, ez nekem nem indok. Olvastam már olyan ff-t amiben nem tetszett a párosítás, mégis reálisan tudtam pontozni mert a történet minőségét nézem és nem h kit kivel hoztak össze. Mellébeszélés, magyarázkodás.

Jah, lehet mégis pontozni fogok már csak azért is h a szar történetek mellett a jók valóban érvényesüljenek és ne baráti pacsiként menjenek a haveroknak a pontok.

Névtelennek üzenem h valóban röhej, bizonyos körökben már előbb kicsapta a biztosítékot de reménykedtünk h a szavazás változni fog és ez csak egy vicc.

Nem az.

Legközelebb ne kihívást szervezzetek hanem baráti írókört, akkor hitelesebbek lesztek és még tetszeni is fog amit csináltok.

Emeey

Unknown írta...

Kedves Emeey!

Miután az első észrevételt megkaptuk itt, átgondoltuk az átlagolást, ami vitán felül a legjobb megoldásnak tűnt.

Nem tudjuk kiket haragítottunk magunkra, és nem is fogjuk kideríteni, mert, ahogy veled úgy mással sem szállunk vitába. Egyébiránt azok a személyek sem kívánták velünk megbeszélni a dolgot, akik valamit nehezményeznek.
El van döntve már egyesek szerint, hogy kifélék, mifélék vagyunk. Van, amin nem lehet változtatni, ezért meg sem próbálkozunk vele.
Mindenkinek megvan a joga a véleményhez, és ha a tied az, hogy mellébeszélünk, akkor ezen sem tudunk változtatni.

Mi nem pontozunk, az olvasók teszik, és ha nekik valami jobban tetszik, akkor arra adnak magasabb pontot. Ezzel nem tudunk mit kezdeni.
Ha úgy érzed rossz a kihívás, és nem szeretnél szavazni, nem erőltetjük. Azért arra kérünk, hogy ne rontsd el szánt szándékkal más örömét, mert nem mindenki értett veled egyet.

Megértésedet köszönjük!

Unknown írta...

A további hozzászólásaidat nem fogjuk kommentálni, mert vitát generálni mindannyiunk részéről kár lenne! Ha szeretnél szavazni a neked leginkább tetsző történetekre, mi nem gördítünk eléd akadályt!

Névtelen írta...

Vitázni? Akar a halál. Magamhoz veszem a bödön teámat és nekiállok pontozni de az összeset. És nem kell félni, nem fogom szándékosan lehúzni vagy felhúzni a történeteket, mint... hagyjuk :D
De ha látom, hogy rossz, nem fogok hazudni róla. Jah és én nem csak odaszórom a pontokat hanem meg is indokolom, miért azokat a pontokat adtam amiket majd leírok.

E.

Névtelen írta...

Érdekes ez a vita :O Azt hiszem, miután én már elolvastam, végigpontoztam/véleményeztem valamennyi történetet, talán nem baj, ha hozzászólok.
Alapszinten amúgy egyet értek Zsuzsival, ha ez JÓ a versenyzőknek, az olvasóknak nincsen szavazati joguk a szabályok megváltoztatását követelni a Szervezőktől; tök mindegy kinek-mi tetszik.
Nem kötelező itt olvasni!

Ez egy JÁTÉK. Persze valamilyen szinten verseny is, de azért lássuk be, nem vérre menő probléma, hogy ki-mennyi pontot kap egy-egy történetre. Az átlagolós módszer direkt arra van kitalálva, hogy az írókat segítse; két-három magas pontszámú szavazattal simán lehet dobogón végezni.
A lényeg a TÖRTÉNET, az írás, amit megálmodik az ember, kiad a kezéből, mert az valamiképpen önmaga tükörképe. (mint, ahogy khm-khm, a kommentek is)
Ha valakinek csak egy elektronikusan létrehozott kép fogja kicsiny és szegényes életébe elvinni a boldogságot, az már régen rossz.
Remélhetőleg a gyakorlott írók meglévő közönsége amúgy is el fogja olvasni kedvencük újabb művét, a kezdő íróknak meg ez csak bemelegítés volt, próbálkozás.

Vélemények két okból nem születtek: manapság ez dívik (más ilyen HP kihi is volt az utóbbi fél évben, ahol csak pontok voltak, indoklás nélkül); valamint a szabályzat se emeli ki, hogy legyenek szívesek kritikát írni, mert abból tanul az író, és nem egy számjegyből.
(Másik oldalról megemlíteném, hogy általában 1-3 író válaszol az egész mezőnyből a kapott véleményekre, és ez igencsak elveszi az ember kedvét. Kevés ilyen altruista, sok idővel rendelkező nőci van, mint én, aki képes 3-4 napot görnyedni a monitor előtt, hogy épkézláb mondatokkal illessen mindenkit.)

Engem a pontok igazságtalansága helyett mindig a névtelen, elérhetetlen hozzászólók aggasztanak inkább, akik életművét, netán online hátterét nem lehet kideríteni.
Könnyű visszanyomozhatóság nélkül vagdalkozni.

Nixie írta...

Nem akarok belemenni a vitába, de megjegyzem, hogy amikor én elkezdtem pontozni ezen a kihíváson, a szabályzatban még az szerepelt, hogy nem kötelező a szöveges véleményezés. Értsétek meg, hogy az olvasók ideje is véges, nekem sokkal könnyebb és nyilván gyorsabb volt így végigmenni a történeteken. Így is volt olyan, amit nem tudtam figyelmesen végigolvasni, ezért nem is pontoztam. Szerintem az indoklás nélküli pontok is adnak visszajelzést, de sajnálom, ha ezzel megbántottam a szerzőket. :-(

Unknown írta...

Kedves Nixie!

Ahogy láttad, egyetlen író sem reklamált, és mindannyian nagyon örültek a pontoknak! Mi megértjük, hogy nem volt időd pontozás közben véleményezni. Egyébként láttuk, hogy ide-oda azért írtál kritikát még jóval a pontozás előtt.
Részünkről nem volt ezzel gond. :)

Azért kérjük mostantól a minimális szöveges indoklást, mert itt egyesek feszültséget szeretnének generálni, és csalásra gyanakszanak.
Köszönjük, hogy részt vettél a játékon!

U.I.: Látom mindenkinek alacsony az ingerküszöbe. Mi senkivel nem vitatkoztunk. Udvariasan válaszoltunk azok megjegyzésére, akik ide írtak, és ez nem minősül vitának a szemünkben, de nem kétséges, hogy tévedünk.

Unknown írta...

Kedves Emeey!

Egyes történeteknél találkozni fog színnel kiemeléssel. Sajnos a blog nem akarta mindenhol megcsinálni a formázást, akárhogyan próbálkoztunk, így az egyébként dőlt betűs fekete részt, ki kellett emelnünk egy színnel, mert nem maradt dőlt!

Nem gondoltuk, hogy ezt hibaként fogja értékelni bárki is, de látjuk ebben is tévedtünk.

A bétázási hiányosságokra pedig azt tudjuk mondani, hogy kértük az írókat, hogy hozzáértő emberrel olvastassák át az írásaikat. Elvileg ez mindenkinél megtörtént. Nem volt kapacitásunk 19 történetet újrabétázni, bíztunk benne, hogy sikerült mindenkinek hibátlan történetet küldeni.
Az írók felelősséget vállaltak az alkotásaikért!
A következő alkalommal, ők is és mi is körültekintőbbek leszünk!

Megértésedet ezúton is köszönjük!

Megjegyzés küldése